Help Center

Wat is een cognitieve vaardigheid?

Een eenvoudige manier om een cognitieve vaardigheid te definiëren: het proces dat gebruikt wordt door onze hersenen om het voor ons mogelijk te maken om te denken, te leren en te onthouden onder andere. Door cognitieve vaardigheid kunnen we grote hoeveelheid informatie verwerken die we elke dag van ons leven ontvangen.

Als u zwakke cognitieve vaardigheden heeft, kan de verwerking van informatie moeilijker en trager zijn. Dit is de reden waarom de hersentraining zo belangrijk is, omdat het u in staat stelt om uw cognitieve vaardigheden te trainen. Met behulp van het CogniFit platform kunt u ook uw cognitieve vaardigheden beoordelen en ze allemaal vergelijken met de algemene bevolking. U kunt dan de cognitieve vaardigheden trainen die de zwakste zijn en degenen in goede conditie houden die sterker zijn.

Door gebruik te maken van hersenplasticiteit, helpen hersenspellen het bedradingsysteem van uw hersenen, zodat het beter kan functioneren en kan helpen met het voorkomen van de natuurlijke afname van uw cognitieve vaardigheden naarmate u ouder wordt.